Seful NATO se ia de Germania: Trebuie sa dati mai multi bani!

Duminica, 08 Iulie 2018, ora 12:14
1011 citiri
Seful NATO se ia de Germania: Trebuie sa dati mai multi bani!
Foto: Arhiva Pixabay

Secretarul General al Aliantei Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg, a facut un apel catre Germania. El a cerut nemtilor sa majoreze cheltuielile in domeniul apararii, dupa ce presedintele american Donald Trump a reluat criticile la adresa unora dintre aliatii NATO din Europa.

Int-un interviu acordat, duminica, publicatiei Bild am Sonntag, inainte de summitul NATO, Stoltenberg a laudat angajamentul Germaniei de a majora contributiile in domeniul apararii, insa a adaugat ca se asteapta ca aceasta tara sa mareasca si mai mult bugetul.

Seful NATO a reiterat faptul ca membrii aliantei si-au luat angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru domeniul Apararii, obiectiv ce trebuie indeplinit pana in anul 2024.

Cancelarul german Angela Merkel a anuntat ca Germania va majora cheltuielile in aceasta directie, insa nu a mentionat daca obiectivul de 2% din PIB va fi atins. Statisticile au aratat o crestere initiala de 1,5%.

Stoltenberg a afirmat ca "1,5% nu este egal cu 2%", desi se asteapta ca Germania sa indeplineasca acest obiectiv in curand.

Donald Trump a criticat in repetate randuri aliatii europeni, in special Germania, sustinand ca acestia trebuie sa aloce sume mai mari pentru aparare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sef NATO Germania , #Stiri International