Seful Pentagonului: Rusia a inrautatit situatia in Siria - zeci de bombardamente in ultimele 24 de ore

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 15:25
1025 citiri
Seful Pentagonului: Rusia a inrautatit situatia in Siria - zeci de bombardamente in ultimele 24 de ore
Foto: Facebook/Ashton Carter

Secretarul american al Apararii, Ashton Carter, a declarat, luni, ca Rusia are o "strategie pierzatoare" in Siria si ca trebuie sa isi indeplineasca angajamentele in Ucraina.

Aflat la Madrid la inceputul unui turneu de cinci zile in Europa, Carter le-a spus sefilor armatei spaniole ca Rusia a inrautatit razboiul civil din Siria dupa ce a declansat lovituri aeriene in aceasta tara, scrie France24.

Rusia a inceput bombardamentele aeriene saptamana trecuta in Siria, pe motiv ca ar viza pozitiile gruparii extremiste Statul Islamic. Pentagonul sustine insa ca rusii lovesc in opozitia moderata cu scopul de a sprijini reginul aliatului lor, presedintele Bashar al-Assad.

"Rusia a escaladat razboiul civil si a pus in pericol insasi rezolvarea politica si conservarea structurii viitoarei guvernari a Siriei, pe care sustine ca le doreste", a afirmat Carter la Centrul pentru Studii Strategice si Aparare.

Rusia continua loviturile aeriene: I-a atacat din nou pe rebelii antrenati de ...citeste mai departe despre "Seful Pentagonului: Rusia a inrautatit situatia in Siria - zeci de bombardamente in ultimele 24 de ore" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ashton Carter strategie Rusia Siria, #strategie Rusia Siria Putin , #Stiri International