Seful Pentagonului se declara socat de lipsa de pregatire a armatei SUA

Marti, 13 Iunie 2017, ora 09:05
1180 citiri
Seful Pentagonului se declara socat de lipsa de pregatire a armatei SUA
Foto: Twitter/James Mattis

Seful Pentagonului, James Mattis, s-a declarat socat de capacitatea de lupta scazuta a armatei SUA si o atribuie anilor de reduceri operate bugetului apararii.

In fata Comisiei pentru fortele armate din Camera Reprezentantilor, ministrul Apararii a amintit, luni, ca s-a retras din Armata la putin timp dupa intrarea in vigoare a reducerilor bugetare, care au antrenat restrictii, relateaza AFP.

"Patru ani mai tarziu, am revenit in minister si am fost socat de ceea ce am vazut in ceea ce priveste pregatirea noastra de lupta", a explicat el alesilor care l-au intrebat despre propunerea de buget a lui Donald Trump pentru anul fiscal 2018.

"Niciun inamic pe campul de lupta nu a provocat la fel de mult rau pregatirii Armatei noastre ca reducerile" de buget, a spus el.

In proiectul sau de buget pe anul 2018, presedintele american acorda o importanta deosebita apararii, care isi vede marita portia cu aproximativ 10% (aproximativ 639 miliarde de dolari), in comparatie cu suma propusa in 2017 de fostul presedinte Barack Obama.

Comparativ cu bugetul pe 2017 in curs de executie, cresterea este de aproximativ 5%, administratia presedintelui Donald Trump majorand deja alocarea initiala acum cateva saptamani.

Vot unanim in Senatul SUA pentru generalul in rezerva James Mattis "mad dog" ca sef al PentagonuluiArmata americana, echipata cu arme arme laser din 2023?Americanii schimba pistolul din dotarea armatei: Soldatii glumeau ca mai bine aruncai cu el, decat sa tragi ...citeste mai departe despre "Seful Pentagonului se declara socat de lipsa de pregatire a armatei SUA" pe Ziare.com

#James Mattis sef Pentagon, #James Mattis aramata SUA, #lipsa pregatire armata SUA , #Stiri International