Seful Pentagonului: SUA nu vor un razboi cu Iranul, dar sunt pregatite!

Marti, 07 Ianuarie 2020, ora 23:09
862 citiri
Seful Pentagonului: SUA nu vor un razboi cu Iranul, dar sunt pregatite!
Foto: Arhiva Pixabay

Statele Unite ale Americii nu vor o escaladare militara a tensiunilor cu Iranul, dar sunt pregatite sa termine un razboi daca acesta ar incepe, a declarat marti ministrul apararii american Mark Esper.

"Noi nu cautam sa incepem un razboi cu Iranul, dar suntem pregatiti sa incheiem unul. Ceea ce ne-ar placea sa vedem ar fi o calmare a situatiei", a declarat Esper pentru CNN.

Tensiunile intre SUA si Iran s-au amplificat dupa uciderea generalului iranian Qassem Soleimani intr-un atac american la Bagdad vinerea trecuta. Soleimani, care conducerea forta de elita Quds insarcinata cu operatiunile externe ale Gardienilor Revolutiei, era considerat arhitectul strategiei Iranului in Orientul Mijlociu.

Parlamentul iranian a adoptat marti in regim de urgenta o lege prin care califica toate fortele armate americane drept "teroriste" ca urmare a acestui atac.

In timp ce principalii conducatori civili, religiosi si militari iranieni anunta iminenta unei razbunari teribile, apelurile la "dezescaladare" a tensiunilor americano-iraniene se multiplica pe plan international.

Vezi si Trump si Iran, un siretlic periculos pentru a distrage atentia de la procesul de impeachment - comentariu EFE ...citeste mai departe despre "Seful Pentagonului: SUA nu vor un razboi cu Iranul, dar sunt pregatite!" pe Ziare.com

#sef pentagon razboi iran sua , #Stiri International