Seful serviciilor de informatii americane: SUA se tem de o revenire la un Razboi Rece cu Rusia

Marti, 09 Februarie 2016, ora 22:23
993 citiri

Coordonatorului serviciilor americane de informatii, James Clapper, considera posibila revenirea la o forma de "Razboi Rece" intre SUA si o Rusie hotarata sa isi apere statutul de mare putere mondiala.

"Multe dintre actiunile agresive" ale Rusiei din acest moment pentru a-si apara "statutul de mare putere mondiala" ar putea continua, iar "noi ne vom putea trezi intr-o spirala asemanatoare cu Razboiul Rece", a declarat el in cadrul Comisiei pentru forte armate din Senat, relateaza France Presse.

"Rusii sunt paranoici in privinta NATO. Sunt foarte preocupati" ca ar putea fi blocati in capacitatile lor de actiune, a declarat Clapper.

"Ei sunt foarte, foarte preocupati" in privinta apararii antiracheta occidentale si de cum poate submina aceasta arsenalul lor nuclear, piatra de temelie a statutului lor de mare putere mondiala, a explicat coordonatorului serviciilor americane de informatii.

Presedintele rus Vladimir Putin este "primul lider dupa Stalin care a extins teritoriul ...citeste mai departe despre "Seful serviciilor de informatii americane: SUA se tem de o revenire la un Razboi Rece cu Rusia" pe Ziare.com

#razboi rece SUA Rusia, #NATO Rusia , #Stiri International