Seful teroristilor din London Bridge era cunoscut de politie, aparuse chiar la televizor si a dat o petrecere de adio inainte de atentat

Luni, 05 Iunie 2017, ora 23:40
1142 citiri
Seful teroristilor din London Bridge era cunoscut de politie, aparuse chiar la televizor si a dat o petrecere de adio inainte de atentat
Foto: Metropolitan Police

Khuram Shazad Butt (27 de ani) este unul dintre cei trei teroristi, care au intrat in urma cu doua zile cu o furgoneta in pietonii de pe London Bridge si au injughiat zeci de trecatori in zona Borough Market. Atacatorul era necunoscut de serviciile de securitate si chiar a aparut intr-un documentar despre jihadistii britanici, realizat de catre jurnalistii Channel 4.

Atacatorul era cunoscut printre prieteni drept Abz si a aparut anterior intr-un documentar despre un grup de jihadisti, care s-a format in jurul predicatorului Anjem Choudary, relateaza Daily Mail.

Mai mult, atacatorul chiar a reusit sa intinda un steag al jihadistilor Statului Islamic in parcul londonez Regent si a fost surprins de nenumarate ori in timp ce incerca sa radicalizeze copii oferindu-le dulciuri.

Anchetatorii sustin ca acesta a fost la un moment dat filmat in compania a doi cunoscuti predicatori islamisti, care sunt bine cunoscuti de serviciile de securitate pentru pozitiile lor extremiste.

Un prieten al atacatorului a sunat chiar autoritatile antiterorism, dupa ce acesta din urma a devenit obsedat cu videoclipurile urcate de predicatori extremisti pe YouTube.

"Eu mi-am facut datoria, stiu ca si alti oameni si-au facut-o, dar autoritatile nu si-au facut treaba", a explicat prietenul atacatorului, care este considerat liderul gruparii din spatele atentatului de pe London Bridge.

Abz a mustrat un iman care si-a incurajat credinciosii sa voteze in alegerile generale din 2016, ceea ce i-a atras interdictia de a intra in moscheea din cartierul sau, Barking.

De asemenea, teroristul a organizat si o petrecere de adio in apartamentul sau, unde si-a servit invitatii cu briose inainte de a comite atacul sangeros de pe London Bridge si carnagiul din Borough Market,

"Saptamana trecuta, el a organizat un gratar si ne-a invitat pe toti. Cred ca asa isi spunea la revedere", a declarat un vecin din Barking.

Alti vecini l-au descris drept o persoana vesela, iar fratele sau era membru al armatei Marii Britanii.

Vecinii sustin ca acesta a inceput sa poarte in urma cu patru ani haine islamice si obisnuia sa meaga la o moschee radicala, care era vizitata de multi tineri cu tendinte extremiste.

Al doilea atacator identificat de catre autoritatile britanice este Rachid Redouane, care avea asupra sa un act de identitate irlandez si cel mai probabil locuia la Dublin.

Anchetatorii britanici sustin ca acesta locuia in zona Rathmines si era casatorit cu o femeie din Scotia ...citeste mai departe despre "Seful teroristilor din London Bridge era cunoscut de politie, aparuse chiar la televizor si a dat o petrecere de adio inainte de atentat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#terorist London Bridge, #terorist atentat Londra , #Stiri International