Semnal de alarma pentru Mogherini: Putin vrea sa distruga ordinea mondiala, actiunile agresive ale Kremlinului sunt fara precedent

Luni, 20 Martie 2017, ora 23:42
1034 citiri
Semnal de alarma pentru Mogherini: Putin vrea sa distruga ordinea mondiala, actiunile agresive ale Kremlinului sunt fara precedent
Foto: Ziare.com

Experti europeni in securitate au transmis o scrisoare deschisa Inaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate al Uniunii Europene, Federica Mogherini, in care i-au cerut sa inceapa sa ia in serios amenintarea reprezentata de campania de dezinformare a Rusiei.

"Actiunile agresive ale Kremlinului sunt fara precedent in epoca moderna. Invadarea tarilor vecine, bombardarea masiva si uciderea civililor si prima anexare a unui teritoriu strain prin forta, in Europa, de la Al Doilea Razboi Mondial, incalcari constante ale granitelor altor tari, rapirea de cetateni straini, hartuirea diplomatilor straini sau atacurile cibernetice masive - toate fac parte din setul de instrumente al actualului regim al Rusiei", se arata in scrisoare, noteaza Europeanvalues.net.

Semnatarii scrisorii subliniaza ca toate aceste incidente ofensive sunt acompaniate de o campanie agresiva de dezinformare - una masiva, persistenta, brutala si, mai ales, continua.

Aceasta campanie se desfasoara in Europa de cel putin trei ani, potrivit expertilor in sercuritate, si are ca scop "destabilizarea societatilor noastre, imixtiunea in alegerile si referendumurile noastre, inducerea in eroare a liderilor nostri politici si ruperea unitatii UE prin sustinerea celor care vor sa o distruga".

Totodata, se mai atrage atentia ca aceasta campanie de dezinformare a construit deja o retea larga de structuri de comunicatii in cea mai mare parte a statelor membre UE, respectiv platforme care functioneaza de mult timp si care au atins rezultate considerabile ce nu pot fi sterse fara un mare efort in acest sens.

"Totusi, reactia noastra este iresponsabil de slaba. Vedem punerea sub semnul intrebarii si marginalizarea acestei chestiuni pe mai multe niveluri, argumentandu-se ca de fapt nu exista o campanie de dezinformare, ca nu se intampla in tarile noastre. Vedem refuzul de a admite ca cineva lucreaza activ pentru a submina societatile noastre si pentru a distruge ordinea mondiala care a fost instaurata dupa Al Doilea Razboi Mondial si care a furnizat lumii euroatlantice o perioada fara precedent de pace si prosperitate", se mai arata in scrisoare.

Mogherini, aratata cu degetul si somata sa actioneze imediat: Putin vrea sa distruga ordinea mondiala

Semnatarii o acuza pe Mogherini ca, in ciuda acestei amenintari serioase, a evitat in ultimii doi ani sa vorbeasca despre Rusia ca despre principalul creator al dezinformarii ostile: "Noi, ca experti europeni in securit ...citeste mai departe despre "Semnal de alarma pentru Mogherini: Putin vrea sa distruga ordinea mondiala, actiunile agresive ale Kremlinului sunt fara precedent" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#experti europeni securitate dezinformare Rusia, #apel dezinformare Rusia Mogherini, #Rusia campanie dezinformare , #Stiri International