Senatorii SUA cer invinuirea printului Mohammed pentru moartea jurnalistului Khashoggi

Vineri, 14 Decembrie 2018, ora 09:24
1055 citiri

Senatorii americani au votat, joi, o rezolutie prin care recomanda SUA sa puna capat asistentei acordate Arabiei Saudite pentru razboiul din Yemen si sa ceara in mod direct invinuirea printului mostenitor Mohammed bin Salman pentru moartea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Votul de ieri din Senatul SUA a venit la doua luni dupa ce jurnalistul saudit a fost ucis la consulatul dinIstanbul si dupa ce Donald Trump s-a eschivat permanent in legatura cu cei responsabili.

Oficialii americani de informatii au concluzionat ca bin Salman trebuie sa fi avut cel putin cunostinta de complot, relateaza Associated Press.

Prin aceasta rezolutie, adoptata in unanimitate, Senatul considera ca printul este "responsabil pentru crima" si solicita Guvernului Arabiei Saudite sa "asigure raspunderea adecvata".

Senatorii au votat 56-41 si recomanda incetarea sustinerii razboiului din Yemen, un afront direct la capacitatile puterii de razboi ale administratiei.

De asemenea, rezolutia numeste razboiul din Yemen o "criza umanitara" si cere ca toate partile sa caute o incetare imediata a focului.

Amintim ca Jamal Khashoggi, un jurnalist saudit critic al puterii de la Riad si colaborator al cotidianului Washington Post, a fost ucis la 2 octombrie in consulatul saudit din Istanbul.

Ultimele cuvinte ale jurnalistului Jamal KhashoggiCazul Khashoggi: Donald Trump ar putea da socoteala in fata politicienilor americani pentru deciziile luateTrump anunta ca are inregistrarea uciderii lui Khashoggi si ca nu o va asculta ...citeste mai departe despre "Senatorii SUA cer invinuirea printului Mohammed pentru moartea jurnalistului Khashoggi" pe Ziare.com

#senatori invinuire print Khashoggi, #moarte jurnalist Khashoggi, #jurnalist Khashoggi ucis , #Stiri International