Serviciul de graniceri din Kiev: Nume sonore si serviciile speciale ruse sunt implicate in tentativa de asasinare a lui Plahotniuc

Luni, 10 Aprilie 2017, ora 15:57
3270 citiri
Serviciul de graniceri din Kiev: Nume sonore si serviciile speciale ruse sunt implicate in tentativa de asasinare a lui Plahotniuc
Foto: Facebook / Vlad Plahotniuc

Serviciul de Graniceri de la Kiev sustine ca reprezentanti ai serviciilor speciale ruse ar fi supravegheat realizarea tentativei de asasinare a oligarhului moldovean Vlad Plahotniuc, potrivit jurnalistilor ucraineni de la Pravda, citati de catre Radio Chisinau.

De asemenea, ar exista dovezi care indica o relatie clara intre ofiterii din serviciile speciale ruse si persoanele care urmau sa-l asasineze pe Plahotniuc.

"Grupul criminal era constituit din cetateni ai Ucrainei si Republicii Moldova. Punerea in aplicare a infractiunii a fost asistata de reprezentanti ai serviciilor secrete rusesti", se arata in declaratia granicerilor ucraineni citata de catre Pravda.

Autoritatile ucrainene mentioneaza ca scopul asasinarii era discreditarea institutiilor din cele doua tari, precum si racirea relatiilor bilaterale dintre Kiev si Chisinau.

Ucraina anunta ca a dejucat un asasinat a carui tinta era oligarhul moldovean Vlad PlahotniucAsasinatul lui Plahotniuc ar fi fost comandat de la Moscova: Costa 200.000 de dolari

Opt persoane au fost retinute la Chisinau, iar alte noua, in Ucraina, in cazul tentativei dejucate de asasinare a presedintelui Partidului Democrat din Republica Moldova.

De asemenea, au fost facute publice imagini video surprinse in momentul in care se punea la cale asasinatul. Anterior, Pro TV Chisinau a relatat ca asasinii ar fi primit 200.000 de dolari daca isi duceau la indeplinire misiunea de a-l ucide pe Plahotniuc.

"-M-am uitat eu ieri la acest... cum il cheama?-Plahotniuc.-Da, Plahotniuc. In primul rand, el nu e un om simplu.-Ei toti nu sunt simpli.-Daca ne asezam in 2 pozitii..-Ai in vedere ca e josut?-Atunci 2 pistoale CZ.", este unul dintre dialogurile surprinse de anchetatori.

De asemenea, ministrul de Interne din Republica Moldova, Alexandru Jizdan, a declarat ca "numele persoanelor care au comandat asasinarea lui Vlad Plahotniuc sunt cu mult mai sonore decat numele indivizilor retinuti", dar deocamdata nu are permisiunea de a le face publice, relateaza luni Basarabia.md.

Ministrul de Interne al Ucrainei, Serghei Kneazev, a anuntat vineri seara arestarea unui grup infractional care pregatea o tentativa de asasinarea a oligarhului moldovean Vlad Plahotniuc. De asemenea, autoritatile moldovene si ucrainene au condus operatiuni in mod simultan la Kiev si Chisinau impotriva grupului care ar fi pregatit uciderea controversatului oligarh din Republica Moldova. ...citeste mai departe despre "Serviciul de graniceri din Kiev: Nume sonore si serviciile speciale ruse sunt implicate in tentativa de asasinare a lui Plahotniuc" pe Ziare.com

#servicii Rusia tentativa asasinat Plahotniuc , #Stiri International