Si Bulgaria a ales Rusia: Guvernul a demisionat dupa victoria lui Rumen Radev

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 09:19
948 citiri
Si Bulgaria a ales Rusia: Guvernul a demisionat dupa victoria lui Rumen Radev
Foto: captura Youtube/CCTV News

Aliatul socialistilor bulgari, Rumen Radev, un nume nou in politica si un sustinator declarat al unei apropieri de Moscova, va conduce tara vecina pentru urmatorii 5 ani.

Fostul comandant din cadrul Fortelor Aeriene, in varsta de 53 de ani, a obtinut 59,4% din voturile exprimate in turul doi al scrutinului prezidential, dupa numararea a 99,3% din buletinele de vot. El va prelua functia efectiv pe 22 ianuarie, anul viitor. Rivala sa, Tetka Taceva, candidata GERB, partidul aflat la guvernare, a obtinut 36,2% din voturi.

Bulgaria ramane fara Guvern

Premierul bulgar Boiko Borisov a anuntat duminica seara ca demisioneaza din functie, dupa ce exit-pollurile au aratat ca formatiunea sa a suferit o infrangere zdrobitoare in alegeri.

"Acceptam vointa poporului si-i felicitam pe cei care au obtinut sustinerea majoritatii alegatorilor", a declarat Borisov, citat de Associated Press.

Noul presedinte se confrunta cu o eventuala cresterea a numarului de migranti din Turcia vecina si ...citeste mai departe despre "Si Bulgaria a ales Rusia: Guvernul a demisionat dupa victoria lui Rumen Radev" pe Ziare.com

#Rumen Radev presedinte Bulgaria Rusia, #Bulgaria demisie Guvern Borisov Radev presedinte , #Stiri International