Si fratele teroristului din Manchester e membru al Statului Islamic. Au vorbit cu 15 minute inainte de atentat

Vineri, 26 Mai 2017, ora 19:03
1021 citiri
Si fratele teroristului din Manchester e membru al Statului Islamic. Au vorbit cu 15 minute inainte de atentat
Foto: Facebook/Salman Abedi

Salman Abedi a vorbit cu fratele sau mai mic, Hashim Ramadan Abu Qassem al-Abedi, cu 15 minute inainte de a-si detona explozibilul la Manchester Arena, spun autoritatile libiene, tara in care se afla Hashim si unde a fost retinut.

Hashim stia despre planurile fratelui sau de a se detona, stia despre atentatul planuit, a declarat Ahmed Ben Salem, purtator de cuvant al Politiei de la Tripoli, pentru televiziunea de Stat din Libia, joi seara, conform CNN.

Cei doi au vorbit la telefon cu cateva minute inainte de atac, a spus acesta. Totusi, cand Hashim a fost intrebat de anchetatorii libieni daca stia detalii despre atentat, acesta a spus ca nu stia unde urma sa aiba acesta loc si nici cand. A spus insa ca atentatul era pregatit de fratele sau inca de la finele lui 2016.

Politia a mai transmis ca Hashim a admis, in timpul interogatoriului, ca el si Salman erau membri ai Statului Islamic.

Hashim al-Abedi a fost arestat la Tripoli la o zi distanta de atentatul care a lasat in urma 22 de morti si peste 100 de raniti. Tot la Tripoli a fost arestat si tatal teroristului, Ramadan al-Abedi.

Oficialii americani declarasera joi ca este foarte probabil ca Salman Abedi sa fi fost antrenat de Statul Islamic atunci cand s-a aflat in Siria, cu cateva luni in urma.

Conform CNN, problemele lui Abedi au inceput inca de pe vremea cand era student in Manchester. Atunci i-a murit un prieten si a intrat in niste anturaje periculoase.

A fost trimis sa locuiasca cu tatal sau in Libia, in 19 aprilie, fiindu-i confiscat pasaportul. Ca sa si-l recupereze, Abedi i-a spus tatalui sau ca merge intr-un pelerinaj la Mecca. Insa a plecat, pe 17 mai, in Germania, dupa care s-a intors in Manchester, unde avea sa-si detoneze explozibilul la Manchester Arena.

Citeste mai multe despre autorul atentatului de luni seara. ...citeste mai departe despre "Si fratele teroristului din Manchester e membru al Statului Islamic. Au vorbit cu 15 minute inainte de atentat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#frate terorist Manchester Stat Islamic, #terorist Manchester Statul Islamic, #detalii autor atac Manchester , #Stiri International