Silvio Berlusconi e anchetat in legatura cu crime ale Mafiei comise in anii '90

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 23:34
901 citiri

Parchetul din Florenta, in regiunea Toscana, a deschis o noua ancheta impotriva lui Silvio Berlusconi, suspectat de implicare in crime comise de Mafie la inceputul anilor '90.

Potrivit mai multor surse media din Italia, aceasta ancheta a fost deschisa in urma unor interceptari realizate de Politie in 2016, intr-o inchisoare in care era inchis un cap al Mafiei, Giuseppe Graviano, care discuta cu un alt detinut si parea sa vorbeasca despre o implicare a lui Berlusconi in unele atentate.

In 1993, trei atentate care au avut loc in Florenta (5 morti), Roma (fara victime) si Milano (5 morti) au fost atribuite intentiei Mafiei de a destabiliza Guvernul dupa arestarea capului ei, Toto Riina, si intarirea legislatiei antimafia.

Cei care au comandat atentatele nu au fost niciodata identificati. Insa numele lui Silvio Berlusconi si al fostului sau colaborator si prieten Marcello Dell'Utri au fost deja citate in doua anchete diferite la Florenta asupra acestor atentate, ambele fiind clasate, ultima in 2011.

Berlusconi si Dell'Utri au fost implicati in mai multe procese asupra presupuselor lor legaturi cu Mafia. Dell'Utri, fost senator si cofondator al partidului Forza Italia alaturi de magnatul media, a fost condamnat in 2014 la 7 ani de inchisoare pentru complicitate cu Mafia.

La 80 de ani, Berlusconi, care va fi in campanie miercuri in Sicilia pentru alegerile regionale de duminica si intentioneaza sa-si conduca partidul la scrutinul legislativ de la inceputul lui 2018, nu a fost condamnat niciodata intr-un dosar legat de Mafie.

Cu toate acestea, in audierile impotriva lui Dell'Utri in 2013, Curtea de Apel din Palermo l-a acuzat pe fostul senator ca a servit drept "mediator in pactul dintre Silvio Berlusconi si Mafie", in virtutea caruia aceasta din urma ar fi asigurat, contra unor sume de bani, protectia fostului Il Cavaliere intre 1974 si 1992.

Vittorio Mangano, un cap al Mafiei decedat in anul 2000, a fost insarcinat cu paza grajdurilor lui Berlusconi in vila sa din Arcore, langa Milano (nord), la mijlocul anilor '70.

"Cum se intampla mereu in ultimii 20 de ani, in ajunul unor alegeri (in Sicilia) si cu cateva luni inainte de legislative, noua ancheta impotriva lui Berlusconi a fost intens mediatizata", a reactionat Niccolo Ghedini, avocatul lui Berlusconi.

La fel ca anchetele precedente, si aceasta "va fi clasata rapid", a dat el asigurari.

Citeste si despre condamnarea lui Berlusconi la trei ani de inchisoare pentru coruptie ...citeste mai departe despre "Silvio Berlusconi e anchetat in legatura cu crime ale Mafiei comise in anii '90" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Silvio Berlusconi anchetat crime Mafia , #Stiri International