Siria: Fortele guvernamentale i-au bombardat pe rebeli. S-a incalcat acordul de incetare a focului

Duminica, 01 Ianuarie 2017, ora 22:20
1507 citiri

Fortele guvernamentale siriene au reluat duminica seara bombardamentele asupra pozitiilor controlate de rebeli in apropiere de metropola Damasc, violand in mod flagrant un acord de incetare a focului intermediat de Rusia si Turcia.

Raidurile aeriene au loc la doar o zi dupa ce comunitatea internationala si-a aratat sprijinul pentru armistitiu prin aprobarea unei rezolutii ruse in Consiliul de Securitate al ONU, transmite Reuters.

Intre timp, rebelii au amenintat ca vor abandona armistitiul daca fortele guvernamentale continua bombardamentele.

Avioanele guvernamentale au lovit regiuni din valea Wadi Barada. "Am avut un atac nemilos si o noua incercare a lui Assad si a militiilor siite sa preia controlul in Wadi Barada", a declarat purtatorul de cuvant al insurgentei moderate, Mohammed Rasheed.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a relatat ca sute de civili au parasit in ultima zi Wadi Barada si s-au indreptat spre teritoriile controlate de fortele guvernamentale din ...citeste mai departe despre "Siria: Fortele guvernamentale i-au bombardat pe rebeli. S-a incalcat acordul de incetare a focului" pe Ziare.com

#Siria atac forte guvernamentale, #incalcare acord incetare foc Siria , #Stiri International