Siria "goneste" turistii europeni

Sambata, 16 Iulie 2011, ora 14:37
1215 citiri
Siria "goneste" turistii europeni

Turistii europeni se feresc de Siria, precizeaza ministrul sirian al turismului, citat de un cotidian saudit, care mentioneaza ca numarul turistilor europeni in Siria a scazut in ultimele luni pana la nivelul zero, transmite NewsIn.

Potrivit sursei citate, "aceasta criza a fost provocata de catre societatile de asigurari si cele de turism, care renunta sa mai faca rezervari in hoteluri sau sa le dea asigurare medicala europenilor, din cauza deteriorarii bruste a situatiei politice din tara".

Ministrul sirian a spus ca, din cauza reducerii numarului de vizitatori straini, veniturile industriei turistice au scazut cu 60%, iar rata de ocupare a hotelurilor a scazut cu 99%.

Turismul reprezinta una dintre principalele surse de venituri ale tarii.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului, peste 8 milioane de oameni au vizitat Siria anul trecut, veniturile din acest sector ridicandu-se la 3,75 miliarde de dolari.

Incepand din 15 martie, regimul sirian se confrunta cu o contestare populara fara precedent.

Pentru a calma nemultumirea populara, presedintele Bashar al-Assad a ridicat starea de urgenta, in vigoare din 1963, si a promis reforme economice si politice.

Cu toate acestea, revolta populara ia amploare, iar autoritatile recurg la folosirea fortei si adesea trag cu gloante reale sau recurg la desfasurarea artileriei grele. Potrivit organizatiilor pentru drepturile omului, peste 1.400 de civili si 350 de membri ai fortelor de ordine si-au pierdut viata in protestele din Siria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#siria, #turisti europeni , #Stiri International