Slovacia, hotarata sa blocheze prin veto impunerea cotelor obligatorii de refugiati

Duminica, 13 Septembrie 2015, ora 22:11
827 citiri

Guvernul slovac este hotarat sa-si exercite dreptul de veto la Consiliul Justitie si Afaceri Interne (JAI), ce se va desfasura luni, pentru a bloca astfel impunerea cotelor obligatorii de refugiati in statele Uniunii Europene.

Ministrul slovac de Interne, Robert Kalinak, i-a acuzat pe sustinatorii ideii cotelor obligatorii ca sunt inclinati mai degraba sa sanctioneze statele care se opun acestei propuneri decat sa discute cu ele, transmite agentia TASR.

160.000 de imigranti vor fi redistribuiti in tarile UE. Juncker: "Nu e prea multa uniune in UE" (Video)

Oficialul slovac a mai precizat ca tara sa nu va fi singura care se va opune la Consiliul JAI cotelor obligatorii de refugiati, propunerea impunerii acestora fiind respinsa si de celelalte trei state ale grupului de la Visegrad, respectiv Ungaria, Republica Ceha si Polonia.

"Am un mandat, nu doar din partea guvernului, dar si a parlamentului, de a folosi dreptul de veto impotriva oricarei propuneri ce ar institui cote, ...citeste mai departe despre "Slovacia, hotarata sa blocheze prin veto impunerea cotelor obligatorii de refugiati" pe Ziare.com

#imigranti Slovacia, #invazie imigranti Europa, #criza imigranti Ungaria , #Stiri International