Slovenia saluta planul pentru migratie adoptat UE, dar avertizeaza cu "masuri adecvate" daca nu se aplica

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 21:49
927 citiri
Slovenia saluta planul pentru migratie adoptat UE, dar avertizeaza cu "masuri adecvate" daca nu se aplica
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul sloven a salutat luni "progresul" reprezentat de planul de urgenta adoptat duminica de UE pentru a dezamorsa criza migratiei, exprimandu-si speranta privind aplicarea sa "completa" de catre toate tarile implicate si observand deja primele "semnale pozitive".

Acordul la care s-a ajuns in cursul noptii la finalul mini-summitului european "inseamna ca am facut in final progrese (...). Speram ca ameliorarea cooperarii intre aceste tari va permite gestionarea mai buna a fluxului de migranti", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului sloven, Bojan Sefic, in cadrul unei conferinte de presa, relateaza AFP.

Croatia cere ajutorul UE pentru a face fata crizei refugiatilor

Mai multe masuri sunt "notabile", a subliniat el, precum schimbul de informatii prin intermediul unor interlocutori desemnati in fiecare tara si evaluarea saptamanala a planului promis de Comisia Europeana.

"Daca acordul este aplicat in ...citeste mai departe despre "Slovenia saluta planul pentru migratie adoptat UE, dar avertizeaza cu "masuri adecvate" daca nu se aplica" pe Ziare.com

#Slovenia plan UE imigranti, #UE plan imigranti , #Stiri International