Batalia pentru viitorul Moldovei intre Europa si Rusia merge in turul doi - rezultate partiale

Luni, 31 Octombrie 2016, ora 08:17
828 citiri
Batalia pentru viitorul Moldovei intre Europa si Rusia merge in turul doi - rezultate partiale
Foto: Unimedia

Socialistul Igor Dodon obtine cel mai bun rezultat la alegerile prezidentiale de duminica, din Republica Moldova, respectiv 48,26%, dupa numararea a 99,33% din voturi, insa nu reuseste sa depaseasca pragul de 50% + 1 necesar pentru a deveni presedintele Moldovei din primul tur.

Dodon este nevoit sa se lupte si in turul al doilea cu Maia Sandu, care a reusit sa obtina 38,42% din sufragiile moldovenilor.

Desi candidatul prorus a avut un start foarte bun, pornind de la 55% din voturi, imediat dupa inchiderea urnelor, in orele urmatoare Dodon a pierdut mai bine de 6%, in vreme de candidatul proeuropean Maia Sandu a reusit sa castige aproximativ 3%, conform datelor oferite de Comisia Electorala Centrala (CEC) din Moldova, citate de Unimedia.

Cum majoritatea alegatorilor din strainatate au votat pana acum cu Maia Sandu, candidatul proeuropean, iar procentele lui Dodon au fost doar pe un trend descendent, de cand a inceput numaratoarea, sansele ca acesta sa mai revina peste pragul de ...citeste mai departe despre "Batalia pentru viitorul Moldovei intre Europa si Rusia merge in turul doi - rezultate partiale" pe Ziare.com

#alageri Moldova, #Dodon alegeri Moldova, #Dodon presedinte Moldova , #Stiri International