Soldati americani, blocati sa intre in R. Moldova: Mesaj in rusa despre ocuparea tarii

Marti, 03 Mai 2016, ora 17:55
952 citiri
Soldati americani, blocati sa intre in R. Moldova: Mesaj in rusa despre ocuparea tarii
Foto: Arhiva Facebook/ Igor Dodon

Un grup de manifestanti din Partidul Socialist din Republica Moldova au blocat marti dimineata punctul vamal Sculeni, in semn de protest fata de intrarea in tara a unui contingent de circa 200 de militari americani, ce vor lua parte la un exercitiu comun cu soldatii moldoveni.

Anuntul a fost facut de liderul Partidului Socialistilor din Republica Moldova, Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook, in limba rusa.

Potrivit lui Dodon, socialistii au verificat actele militarilor NATO, insa in cele din urma, cu sprijinul politiei, convoiul SUA a intrat pe teritoriul Republicii Moldova.

"Astfel, Ministerul de Interne al Moldovei a devenit complice la ocuparea tarii de trupe straine si violarea principiului constitutional al neutralitatii tarii", scrie Dodon pe Facebook.

Un contingent din aproape 200 de militari americani din Regimentul2 Cavalerie al SUA, cu peste 100 de unitati de tehnica militara, va participa alaturi de militarii moldoveni, ...citeste mai departe despre "Soldati americani, blocati sa intre in R. Moldova: Mesaj in rusa despre ocuparea tarii" pe Ziare.com

#Protest socialisti Moldova exercitiu NATO , #Stiri International