Solutia Vienei la problema imigrantilor: Sa-i tinem in insule!

Duminica, 05 Iunie 2016, ora 08:23
1256 citiri
Solutia Vienei la problema imigrantilor: Sa-i tinem in insule!
Foto: Facebook/Sebastian Kurz

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, propune ca Uniunea Europeana sa ii impiedice pe solicitantii de azil sa ajunga direct pe continent retinandu-i in insule.

"Uniunea Europeana ar trebui sa ia ca exemplu unele aspecte ale modelului australian" de gestionare a fluxurilor migratorii, a declarat ministrul pentru editia de duminica a cotidianului Die Presse.

Marina australiana respinge sistematic vapoarele cu imigranti clandestini. Cei care ajung la tarm sunt trimisi in lagare de detentie din larg, ca Manus din Papua Noua Guinee, Nauru, o insulita din Pacific, sau in Insula Craciunului din Oceanul Indian, pentru perioada in care cererea lor de azil este analizata, transmite AFP.

"Modelul australian nu este reproductibil integral, insa principiile sale sunt, de asemenea, aplicabile Europei", a explicat seful diplomatiei de la Viena, care s-a aratat sceptic in legatura cu viitorul acordului incheiat cu Turcia in vederea reducerii numarului de migranti plecand spre ...citeste mai departe despre "Solutia Vienei la problema imigrantilor: Sa-i tinem in insule!" pe Ziare.com

#Austria imigranti tinuti insule, #refugiati insule , #Stiri International