Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Solutiile" pentru Transnistria - biblioteca proiectelor esuate (II)

"Solutiile" pentru Transnistria - biblioteca proiectelor esuate (II)
Continuam trecerea in revista a solutiilor dosarului transnistrean, pentru ca astazi putina lume mai are vie in memorie consistenta si miza lui. Iar el va reintra pe agenda.

Citeste si partea I: Transnistria ramane si este incorporata intr-un fel sau altul in R. Moldova

II. Inghetarea conflictului

Excedati de complexitatea problemei, o serie de comentatori sau politicieni de la Chisinau sugerau in 2005 ca problema Transnistriei trebuie lasata asa cum este, adica inghetata.

Argumentul este ca trebuie asteptata o conjunctura mai favorabila, in care atitudinea actorilor principali sa fie mai limpede formulata, iar cadrul geopolitic sau politic mai bine precizat. S-au vehiculat atunci (eram in 2005) termene diferite, de la clarificarea situatiei din Ucraina, la integrarea Romaniei in UE sau chiar 20-25 de ani de aici incolo.

In principiu, judecata era corecta, dar existau totusi trei probleme cu acest argument:

1. era mai degraba negativ, reactiv la ideea unei cedari ...citeste mai departe despre ""Solutiile" pentru Transnistria - biblioteca proiectelor esuate (II)" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 496 ori