Sony raporteaza pierderi mari, dupa esecul TV si iesirea de pe piata PC

Joi, 01 Mai 2014, ora 12:01
2086 citiri
Sony raporteaza pierderi mari, dupa esecul TV si iesirea de pe piata PC

Sony Corp a redus cu aproape 70% estimarile privind profitul operational pentru anul financiar care s-a incheiat la finele lunii martie, si a anunat ca se asteapta ca iesirea de pe segmentul PC-urilor sa aduca costuri suplimentare de circa 300 de milioane de dolari.

Astfel, producatorul japonez de electronice a redus estimarile la 26 miliarde de yeni (254,53 miliarde de dolari), de la circa 80 de miliarde de yeni, nivelul initial al estimarilor, a anuntat Reuters.

De asemenea, compania japoneza a extins estimarile sale privind pierderea neta, la 130 de miliarde de yeni, de la nivelul de 110 miliarde de yeni, anuntat in luna februarie.

Directorul executiv al Sony a incercat in ultimii doi ani sa vanda o serie de active ale companiei in incercarea de a readuce profitabilitatea, dupa ce divizia producatoare de televizoare a inregistrat pierderi de peste 7,8 miliarde de dolari in zece ani.

Printre activele pe care compania le-a vandut se numara sediul central din New York, vandut pentru 1,1 miliarde de dolari, si doua cladiri importante din Tokyo, pentru 1,2 miliarde de dolari.

#sony rezultate, #estimari sony , #Stiri International