Sotia lui Netanyahu a fost interogata la Politie: Si-ar fi amenajat casa din bani publici

Joi, 03 August 2017, ora 08:17
980 citiri

Politia israeliana a interogat-o pe Sara Netanyahu, sotia premierului Benjamin Netanyahu, suspectata de frauda.

Sara Netanyahu a raspuns, miercuri, intrebarilor anchetatorilor timp de doua ore, afirma radioul public din Israel.

Acuzatia care i se aduce este de a fi deturnat fonduri publice in scopul unor cheltuieli personale, in resedinta privata si cea oficiala folosita de prim-ministru.

Acesta este suspectat de coruptie si s-ar putea confrunta, la randul sau, cu marturia unui fost sef de stat-major, Avi Harow, potrivit unor surse citate de presa din Israel.

Avi Harow ar putea furniza probe impotriva lui Benjamin Netanyahu in schimbul imunitatii pentru propriile presupuse infractiuni - coruptie, abuz de incredere, conflict de interese si frauda, scrie cotidianul Yedioth Ahronoth.

Citeste si Politistii au venit acasa la Netanyahu pentru a-l interoga. Daca se dovedeste ca a luat mita, poate ajunge la inchisoare, la fel ca fostul premier

Ziarul Haaretz adauga ca Harow a dat informatii in doua anchete impotriva premierului. Una dintre acestea vizeaza cadourile primite ilegal de la persoane foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer si producatorul Arnon Milchan de la Hollywood. Cealalta se bazeaza pe suspiciuni ca Netanyahu a incercat sa incheie un acord secret cu directorul publicatiei Yedioth Ahronoth, pentru a beneficia de o imagine favorabila, in schimbul defavorizarii concurentei.

Nu este prima oara cand sotii Netanyahu sunt anchetati, aminteste AFP. Nici de aceasta data Politia nu a facut niciun fel de declaratii.

Ministrul Justitiei, Ayelet Shaked, a apreciat ca premierul nu are obligatia legala de a demisiona daca se depun marturii impotriva sa. Ea a aratat ca deocamdata nu exista acuzatii oficiale si a explicat ca "acest gen de decizie ii apartine procurorului general si procurorului de stat". ...citeste mai departe despre "Sotia lui Netanyahu a fost interogata la Politie: Si-ar fi amenajat casa din bani publici" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sotie Netanyahu interogata politie , #Stiri International