"Spaga" la Dumnezeu si nevoia de miracol. Religiozitatea poate fi folosita impotriva credintei Interviu

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 07:17
715 citiri
"Spaga" la Dumnezeu si nevoia de miracol. Religiozitatea poate fi folosita impotriva credintei Interviu
Foto: SNSPA

Modul in care s-a reactionat in Romania la "criza refugiatilor" spune mai mult despre criza Romaniei decat despre pericolul refugiatilor.

Cu sau fara sirieni, in situatii de criza, religiozitatea poate sa cada rapid in extremism, in habotnicie si chiar forme agresive de promovare a crestinismului. Religiozitatea poate fi folosita dincolo de fundamentele credintei, chiar impotriva credintei, afirma prof. univ. dr. Vintila Mihailescu intr-un interviu acordat Ziare.com.

Profesorul Mihailescu ne-a explicat ca problema cea mai mare a momentului este raportarea strict emotionala la fenomenul refugiatilor, care, de altfel, exista de multa vreme in toata Europa, inclusiv in Romania.

"Sentimentul europenilor de cetate asediata are niste ani buni, in urma cu doar cativa ani actorii principali fiind romanii si bulgarii".

In acest moment, peste 80% dintre romani se tem de o invazie musulmana, desi riscul acesta este o fantasma, o teama provocata de mai multe cauze, de la faptul ca nu ...citeste mai departe despre ""Spaga" la Dumnezeu si nevoia de miracol. Religiozitatea poate fi folosita impotriva credintei Interviu " pe Ziare.com

#Vintila Mihailescu profesor antropolog, #criza refugiati, #religiozitate credinta Romania , #Stiri International