"Spalatoria ruseasca": Alte miliarde disparute din Rusia prin instantele judecatoresti din R. Moldova

Marti, 24 Mai 2016, ora 21:38
3201 citiri

"Spalatoria ruseasca" si-a vazut neabatuta de treaba si in 2015, chiar daca autoritatile de la Chisinau au dat asigurari ca aceasta mega-afacere cu tranzactii frauduloase a fost oprita.

Schemele de spalare de bani proveniti din Rusia au continuat sa functioneze in Republica Moldova si anul trecut, sustine seful Departamentului de securitate economica si combatere a coruptiei din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Federatiei Ruse, Andrei Kurnosenko, informeaza Info Prut.

"Au fost descoperite 23 de astfel de infractiuni, prin care au fost extrase de pe teritoriul Rusiei circa 10,6 miliarde de dolari, prin intermediul instantelor judecatoresti moldovenesti si al unor companii off-shore", a precizat Kurnosenko, potrivit agentiei TASS.

In toamna lui 2015, Ministerul de Interne din Rusia a facut publica lista bancilor care au participat la schema de spalare de bani prin sistemul bancar si judecatoresc din Republica Moldova, dupa modelul "jaful secolului".

Este vorba de 19 ...citeste mai departe despre ""Spalatoria ruseasca": Alte miliarde disparute din Rusia prin instantele judecatoresti din R. Moldova" pe Ziare.com

#spalare bani Rusia Moldova, #jaful secolului Moldova , #Stiri International