Spania are Guvern votat de Parlament dupa 10 luni de criza politica

Sambata, 29 Octombrie 2016, ora 22:12
732 citiri
Spania are Guvern votat de Parlament dupa 10 luni de criza politica
Foto: Facebook/Mariano Rajoy Brey

Premierul spaniol in exercitiu, conservatorul Mariano Rajoy (foto), a primit, sambata, votul de incredere al Parlamentului pentru a forma un guvern minoritar, punandu-se astfel capat unei crize politice care dureaza de 10 luni.

Dar nici de aceasta data Rajoy nu a obtinut majoritatea, el fiind insa investit datorita prevederii constitutionale in baza careia la a doua runda de vot se ia in calcul majoritatea simpla (mai multe voturi pentru decat impotriva), nu majoritatea absoluta, relateaza agentiile internationale de presa.

Rajoy a primit 170 de voturi pentru, dintre care 137 ale Partidului Popular (PP), 32 ale liberalilor din Ciudadanos, un vot al unei deputate dintr-un partid regional din Insulele Canare. Impotriva au votat 111 deputati, iar 68 s-au abtinut.

Parlamentul foarte fragmentat rezultat in urma alegerilor legislative din decembrie a condus la imposibilitatea constituirii unei coalitii majoritare, astfel ca regele Felipe a fost nevoit sa convoace alegeri ...citeste mai departe despre "Spania are Guvern votat de Parlament dupa 10 luni de criza politica" pe Ziare.com

#Spania Guvern investit Parlament , #Stiri International