Spania ii interzice fostului presedinte catalan Carles Puigdemont sa candideze la europarlamentare

Luni, 29 Aprilie 2019, ora 17:48
749 citiri
Spania ii interzice fostului presedinte catalan Carles Puigdemont sa candideze la europarlamentare
Foto: Arhiva Facebook/Carles Puigdemont

Autoritatile spaniole i-au interzis fostului lider catalan Carles Puigdemont sa candideze la alegerile europarlamentare din 26 mai, a indicat luni partidul sau, intitulat Impreuna pentru Catalonia.

Conform acestei formatiuni politice, care a transmis presei decizia ce prevede interdictia, autoritatile electorale spaniole doresc sa-l "reduca la tacere" pe Carles Puigdemont si pe alti doi lideri catalani din exil, Toni Comin si Clara Ponsati, informeaza AFP.

Partidul Popular (PP, dreapta conservatoare) si formatiunea liberala Ciudadanos prezentasera un recurs in fata autoritatilor electorale de la Madrid pentru a impiedica candidatura lui Puigdemont.

Principalul actor al tentativei de secesiune a Cataloniei in octombrie 2017, Carles Puigdemont a parasit Spania pentru a scapa de urmarirea judiciara si traieste in prezent in Belgia.

El a fost desemnat pe prima pozitie a listei partidului sau pentru alegerile europarlamentare de la finalul lunii mai. ...citeste mai departe despre "Spania ii interzice fostului presedinte catalan Carles Puigdemont sa candideze la europarlamentare" pe Ziare.com

#Carles Puigdemont interzis candidat europarlamentare Spania , #Stiri International