Spania: Manifestatii violente impotriva turistilor

Joi, 03 August 2017, ora 23:47
1291 citiri
Spania: Manifestatii violente impotriva turistilor
Foto: captura video

Tineri radicali au desfasurat in ultimele zile o campanie impotriva turismului de masa in Spania in regiunea Catalonia si Insulele Baleare, fiind inregistrate si actiuni violente in orasele Barcelona si Palma de Mallorca, informeaza joi agentia EFE.

Pana in prezent localnici si politicieni s-au plans de presiunea turistica in crestere in unele regiuni spaniole. Dar in ultimele zile aceste proteste au degenerat si in incidente, cum a fost cel petrecut in apropierea stadionului echipei de fotbal FC Barcelona, unde mai multi tineri mascati au atacat un autocar turistic. Ei au intepat un cauciuc al vehiculului si au scris pe autocar: "turismul ne ucide cartierele".

Atacul a fost revendicat de gruparea de stanga autointitulata "Arran", care a sabotat si bicicletele turistice disponibile pentru inchiriere tot la Barcelona.

Aceeasi grupare a tinerilor anticapitalisti a difuzat marti pe Twitter un filmulet cu un protest impotriva turismului de masa care "distruge" insula Mallorca si aduce acolo lucratorii "saraciei". Protestul a avut loc in fata portului din Palma de Mallorca, iar participantii la aceasta actiune au aruncat confeti inspre clientii unui restaurant.

Autoritatile locale din Barcelona au formulat plangeri penale impotriva celor care au provocat incidentele. Acestia din urma sustin insa ca au dorit doar sa desfasoare o actiune simbolica pentru a atrage atentia impotriva turismului "distrugator".

Si mai la nord, in Tara Bascilor, tinerii din partidul de stanga independentist 'Sortu' au convocat pentru 17 august o manifestatie impotriva turismului de masa.

In Spania au sosit anul trecut 75,6 milioane de turisti straini, regiunile cele mai vizitate fiind Catalonia (18 milioane), Insulele Canare (13,3 milioane) si Insulele Baleare (13 milioane). ...citeste mai departe despre "Spania: Manifestatii violente impotriva turistilor" pe Ziare.com

#Spania proteste anti turisti , #Stiri International