Spania vrea controale in spatiul Schengen pentru a limita mobilitatea islamistilor

Duminica, 11 Ianuarie 2015, ora 15:39
1583 citiri
Spania vrea controale in spatiul Schengen pentru a limita mobilitatea islamistilor
Foto: Reporter Virtual

Ministrul spaniol de Interne, Jorge Fernandez Diaz, a anuntat ca va apara duminica la Paris o modificare a tratatului Schengen pentru a permite controale la frontierele acestui spatiu european, cu scopul de a limita mobilitatea combatantilor islamisti care se intorc in Europa.

"Vom apara instaurarea controalelor la frontiere si este posibil, prin urmare, sa fie necesara modificarea tratatului Schengen", care prevede libertatea de circulatie in spatiul Schengen, din care fac parte 26 de state din Europa, inclusiv 22 de membre ale Uniunii Europene, a declarat ministrul pentru cotidianul El Pais, inaintea unei reuniuni ministeriale pe aceasta tema la Paris, relateaza AFP.

"Mobilitatea din Uniunea Europeana faciliteaza deplasarile (jihadistilor) spre orice tara si de asemenea spre tara noastra", a adaugat el, subliniind ca aproape 3.000 de combatanti originari din Europa s-ar putea intoarce si ar reprezenta o amenintare.

Apreciind ca aproape 20 la suta dintre ei sunt deja in ...citeste mai departe despre "Spania vrea controale in spatiul Schengen pentru a limita mobilitatea islamistilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atac terorist Franta, #controale spatiul Schengen, #atentate Paris , #Stiri International