Spaniolii spun "stop" cumparaturilor. Fiorul recesiunii planeaza in regiune

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 19:42
1071 citiri
Spaniolii spun "stop" cumparaturilor. Fiorul recesiunii planeaza in regiune

Consumatorii spanioli nu se arata optimisti in momentul in care privesc spre situatia economica din zona euro.

Potrivit ultimelor estimari, somajul va creste din nou, iar cei care au avut un loc de munca pe timp d evara vor fi nevoiti sa tina de bani in lunile care urmeaza si sa cheltuiasca cu multa atentie.

Speriati de o noua recesiune, acestia nu intentioneaza sa faca cumparaturi majore in viitorului apropiat, potrivit unui studiu GfK - Climatul de consum Europa, care ofera o privire de ansamblu asupra evolutiei asteptarilor privind starea economica, preturile si veniturile, si a dorintei de cumparare in randul consumatorilor europeni.

Economia Spaniei este departe de a fi depasit faza de slabiciune. In opinia economistilor, vor dura 3 ani pana in momentul in care economia isi va reveni complet din criza.

In plus, scepticismul creste in conditiile in care nu se intrevede nici o solutie sustenabila la orizontul european.

Spania a reusit sa isi controleze intr-o oarecare masura inflatia, care, la 3%, se afla la cel mai coborat nivel inregistrat de la sfarsitul anului trecut.

Aceasta se datoreaza in principal preturilor reduse la combustibil, care a redus presiunea asupra portofelelor consumatorilor.

Acesti factori afecteaza direct consumatorii, care sunt prevazatori atunci cand este vorba de cheltuieli nelegate de nevoile zilnice.

#spaniolii speriati recesiune, #consum spania incetinit, #criza spania consum , #Stiri International