Spectrul Rusiei impinge catre NATO o tara care n-a mai vazut razboi de 200 de ani

Sambata, 06 Februarie 2016, ora 18:48
1253 citiri
Spectrul Rusiei impinge catre NATO o tara care n-a mai vazut razboi de 200 de ani
Foto: Arhiva Ziare.com

In mijlocul Marii Baltice, un vant rece bate peste o fosta frontiera a Razboiului Rece. Dupa mai bine de 20 de ani de irelevanta strategica, din cauza comportamentului imprevizibil al Rusiei, insula suedeza Gotland este din nou in centrul atentiei.

Suedia a decis anul trecut sa disloce trupe pe Gotland, de teama unui atac al Rusiei. Este cel mai nou capitol din lunga istorie militara a insulei, iar un soldat reintors este incantat sa fie din nou aici, se arata intr-un reportaj BBC.

"Este aproape ca un vis devenit realitate", spune locotenent-colonelul Stefan Pettersson. Dupa un deceniu de viata civila, Pettersson poarta din nou uniforma si se pregateste sa preia comanda apararii insulei suedeze.

In timp ce priveste locul acoperit de zapada unde el si colegii sai obisnuiau sa se antreneze, lui Pettersson inca nu ii vine sa creada. "Intotdeauna am visat sa fiu din nou soldat si sa ma intorc aici, pe Gotland, sa infiintez o noua unitate, este perfect", marturiseste el.

Noua ...citeste mai departe despre "Spectrul Rusiei impinge catre NATO o tara care n-a mai vazut razboi de 200 de ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Suedia insula Rusia, #trupe insula Suedia, #Suedia Rusia NATO, #Suedia razboi NATO , #Stiri International