Spionii americani si britanici si-au facut de cap in Austria - 13 milioane de SIM-uri, afectate

Luni, 23 Februarie 2015, ora 17:11
1410 citiri
Spionii americani si britanici si-au facut de cap in Austria - 13 milioane de SIM-uri, afectate
Foto: Wikipedia

Toate cele peste 13 milioane de cartele SIM din Austria au fost afectate in urma patrunderii spionilor americani de la NSA si britanici de la GCHQ in reteaua celui mare producator din lume, a declarat un reprezentat al Verzilor austrieci.

"Toate cele 13,1 milioane de cartele SIM din Austria sunt afectate", a declarat Peter Pilz, un purtatorul de cuvant al verzilor, pentru ziarul gratuit Heute.

Spioni americani si britanici au patruns in reteaua de computere interna a celui mai mare producator de cartele SIM din lume, compania Gemalto, cu sediul in Olanda, furand cheile criptografice folosite pentru protejarea intimitatii comunicatiilor telefonice in lume.

Spionii americani si britanici pot sa asculte telefoanele mobile din intreaga lume

Dezvaluirile au fost facute de catre fostul contractor american al NSA si CIA Edward Snowden, un avertizor de integritate care a expus public amploarea spionajului american la nivel mondial.

Gemalto a ...citeste mai departe despre "Spionii americani si britanici si-au facut de cap in Austria - 13 milioane de SIM-uri, afectate" pe Ziare.com

#NSA cartele SIA Austria, #NSA spionaj Austria , #Stiri International