Sputnik: Implementarea sistemelor antiracheta de catre SUA in Romania incalca tratatul nuclear cu Rusia

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 16:16
1006 citiri

Statele Unite sunt pregatite sa implementeze sisteme antiracheta in Romania si Polonia, fapt care incalca tratatul nuclear SUA-Rusia, sustine presa rusa.

SUA raman in schema sa finalizeze constructia facilitatilor de aparare antiracheta din Romania si Polonia, a spus joi un oficial american din cadrul Ministerului Apararii, Frank Rose, transmite Sputnik News.

"Suntem pe cale de a incheia implementarea sistemului antiracheta AEGIS in Romania, ca parte a fazei a doua a Abordarii Adaptive Europene in Etape, spre sfarsitul acestui an", a spus Rose, la o conferinta pe tema apararii antiracheta, desfasurata in Washington.

Consiliul de Securitate de la Moscova: Romania devine tinta a Rusiei, daca va gazdui scutul antiracheta

Acesta a explicat ca sistemul antiracheta din Romania, impreuna cu navele cu capacitati de aparare impotriva rachetelor balistice, din Marea Mediterana, vor intensifica apararea NATO de rachetele balistice cu raza scurta si medie de actiune, lansate din ...citeste mai departe despre "Sputnik: Implementarea sistemelor antiracheta de catre SUA in Romania incalca tratatul nuclear cu Rusia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sistem antiracheta SUA Romania, #tratat nuclear SUA Rusia , #Stiri International