Stanga franceza merge pe mana unui anonim la prezidentiale. Pentru Le Pen devine tot mai simplu

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 00:14
6428 citiri
Stanga franceza merge pe mana unui anonim la prezidentiale. Pentru Le Pen devine tot mai simplu
Foto: Facebook / Benoit Hamon

Benoit Hamon a castigat duminica seara, conform primelor rezultate partiale, alegerile primare socialiste, acesta obtinand 58% din voturi in urma centralizarii rezultatelor din aproximativ 60% de sectii de votare din Franta.

Organizatorii sustin ca doar 41% dintre sufragii au mers spre fostul premier Manuel Valls. Acesta din urma a recunoscut in urma cu scurt timp victoria contracandidatului sau in alegerile primare socialiste, relateaza DPA si BBC.

Imediat dupa aparitia primelor rezultate partiale, care il indica drept castigator al alegerilor primare, Benoit Hamon le-a cerut socialistilor si ecologistilor sa se uneasca pentru a-i sustine candidatura la Palatul Elysee.

Insa, sondajele de opinie nu sunt favorabile socialistilor, dupa ce Francois Hollande a castigat pozitia de cel mai nepopular presedinte din istoria moderna a Frantei.

In schimb, printre primii trei clasati in sondaje se numara conservatorul Francois Fillon, populista Marine Le Pen si Emmanuel Macron, un economist si politician independent care a ocupat functia de ministru al Economiei, fiind introdus pe scena politica de presedintele socialist Francois Hollande.

Citeste mai departe despre "Stanga franceza merge pe mana unui anonim la prezidentiale. Pentru Le Pen devine tot mai simplu" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri franta, #candidat stanga Franta , #Stiri International