Starbucks pariaza pe "Oprah Chai" pentru extinderea vanzarilor

Sambata, 22 Martie 2014, ora 12:06
1570 citiri
Starbucks pariaza pe "Oprah Chai" pentru extinderea vanzarilor
Sursa foto: Reuters

Starbucks Corp va adauga un plus de celebritate marcilor sale cand va lansa "Oprah Chai", un ceai creat de Oprah Winfrey.

Winfrey si seful Starbucks, Howard, au servit un ceai miercuri la intalnirea anuala a companiei, unde au anuntat noua bautura, care va fi pusa in vanzare la Starbucks si la magazinele Teavana din Statele Unite si Canada incepand cu 29 aprilie, conform Reuters.

Starbucks, cel mai mare lant de cafea din lume, vede in noul produs o modalitate de a-si extinde vanzarile, pe masura ce concurenta pe piata cafelei este in plina dezvoltare.

"Oprah Chai" preparat impreuna cu Naoko Tsunoda

Conform celor de la Starbucks, Winfrey Oprah a preparat ceaiul cu specialistul lantului de magazine Teavana, Naoko Tsunoda.

Winfrey, pasionata de ceai, a preferat ca acesta sa aiba gustul picant, robust si mai plin. Astfel, noul produs, "Oprah Chai", este un amestec de ceai infuzat cu scortisoara, ghimbir, cardamom si cuisoare.

Pentru fiecare ceai "Oprah Chai" pe care il va vinde, Starbucks va dona o parte din bani Fundatiei Oprah Winfrey Leadership Academy.

Potrivit asociatiei de ceai din SUA, ceaiul este bautura cea mai consumata in lume, alaturi de apa. In timp ce ceaiul se bucura de aceasta pozitie in preferintele majoritatii populatie globului, cafeaua este "rege" din punct de vedere al valorii vanzarilor la nivel mondial.

Ceaiul, cea mai consumata bautura la nivel mondial

Vanzarile de cafe prin segmentul retail, la nivel mondial, au aujns la 75,7 miliarde de dolari in 2012, comparativ cu nivelul de 40,7 miliarde de dolari atins de industria ceaiului, potrivit firmei de cercetare si analiza Euromonitor International.

Potrivit asociatiei de ceai din SUA, ceaiul este bautura cea mai consumata in lume, alaturi de apa. Totusi, in timp ce ceaiul se bucura de aceasta pozitie in preferintele oamenilor, cafeaua este "rege" cand vine vorba de vanzari.

Conform datelor din piata, vanzarile de cafe in segmentul retail, au fost, la nivel mondial, de 75,7 miliarde dolari in 2012, comparativ cu cele de 40,7 miliarde dolari pentru ceai, potrivit firmei de cercetare Euromonitor International.

#starbucks oprah, #Oprah Chai, #oprah winfrey , #Stiri International