Statele Unite ar putea trimite Ucrainei un radar militar performant

Joi, 23 Iulie 2015, ora 18:33
909 citiri

Pentagonul va furniza Ucrainei un radar militar performant pentru a combate atacurile produse de rebelii prorusi in estul Ucrainei, daca propunerea va aprobata de Casa Alba.

Propunerea de a furniza un radar militar performant pentru consolidarea masurilor de securitate din Ucraina trebuie aprobata de Casa Alba. Administratia Obama sustine ca noul armament care ar putea fi trimis Ucrainei de catre SUA nu este letal, relateaza site-ul publicatiei The Wall Street Journal.

Dezbaterile pe tema acestui nou radar de la Casa Alba au loc pe fondul presiunilor indreptate asupra conducerii de la Washington de a ajuta Ucraina in lupta de combatere a atacurilor comise de rebelii separatisti prorusi din estul Ucrainei, conflict care dureaza deja de cinci luni.

Potrivit unui oficial din Administratia SUA, armata ucraineana ar avea parte de mai multe beneficii militare "daca ar avea un radar de artilerie mai bun, dar si mai performant".

Administratia prezidentiala a SUA a decis in cursul ...citeste mai departe despre "Statele Unite ar putea trimite Ucrainei un radar militar performant" pe Ziare.com

#SUA radar militar Ucraina, #radar militar performant Ucraina , #Stiri International