Statele Unite cer tuturor statelor producatoare de petrol sa majoreze livrarile

Marti, 22 Februarie 2011, ora 17:21
1854 citiri
Statele Unite cer tuturor statelor producatoare de petrol sa majoreze livrarile

SUA a cerut marti tarilor producatoare de petrol, inclusiv membrilor Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), sa majoreze livrarile de titei ca raspuns la cresterea recenta a preturilor hidrocarburilor, transmite AFP,citat de Mediafax.

"In ultimele luni, am fost martorii cresterii cererii, pe fondul revenirii economiei, ceea ce a dus la majorarea cotatiilor, si ne asteptam ca toate statele producatoare de petrol sa majoreze productia destinata pietelor ca raspuns la aceasta tendinta", a declarat secretarul american adjunct al Energiei, Daniel Poneman.

Intensificarea violentelor din Libia a dus la cresterea pretului petrolului la peste 106 de dolari pe baril pe bursa de la Londra.

In aceste conditii, SUA supreavegheaza cu atentie evolutia evenimentelor din Orientul Mijlociu, a mentionat oficialul american.

"Suntem ingrijorati de posibilitatea ca preturile prea mari sa afecteze cresterea economica a statelor consumatoare de petrol", a spus Poneman.

El apreciaza ca, pentru moment, nu exista o penurie fizica de petrol pe piata. OPEC asigura 44% din productia mondiala de titei. 

#statele unite, # producatori de petrol, # petrol, # pretul petrolului , #Stiri International