Statele Unite si Japonia vor apara impreuna Guamul de rachetele Coreei de Nord

Marti, 15 August 2017, ora 12:52
1004 citiri

Presedintele american Donald Trump si premierul nipon Shinzo Abe au cazut de acord sa conlucreze si sa se coordoneze indeaproape pentru a impiedica Coreea de Nord sa atace cu rachete Guamul, insula din Pacific aflata sub administrarea SUA, a declarat seful executivului de la Tokyo, transmite marti dpa.

"Am hotarat ca este de o importanta cruciala sa impiedicam Coreea de Nord sa lanseze rachetele", le-a declarat Abe reporterilor, dupa o convorbire telefonica de 30 de minute cu liderul de la Casa Alba. Anuntul Phenianului cu privire la planurile de a lansa rachete asupra Guamului "a creat tensiuni mai mari decat oricand in regiune", a adaugat Abe.

Nicio actiune militara nu va avea loc in Peninsula Coreeana fara consimtamantul Coreii de Sud, a declarat la randul sau presedintele sud-coreean Moon Jae-in, care a insistat ca guvernul de la Seul "va evita cu orice pret un razboi" si a cerut totodata Phenianului sa revina la masa negocierilor.

Totodata, Phenianul pare sa fi coborat tonul, noteaza EFE, care transmite ca agentia de stat nord-coreeana KCNA a relatat ca liderul tarii, Kim Jong-un, a examinat planurile de atacare a Guam si a decis "sa mai observe putin" comportamentul Statelor Unite inainte de a lansa un atac. ...citeste mai departe despre "Statele Unite si Japonia vor apara impreuna Guamul de rachetele Coreei de Nord" pe Ziare.com

#Guam atac rachete, #Coreea Nord atac rachete , #Stiri International