Statele Unite vor trimite echipamente militare ultramoderne in tarile aliate din Asia

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 22:34
1231 citiri
Statele Unite vor trimite echipamente militare ultramoderne in tarile aliate din Asia
Foto: New York Post

Statele Unite vor trimite armament de ultima generatie, inclusiv avioane militare invizibile pe radare si sisteme de contracarare a atacurilor cibernetice, in tarile aliate din Asia, promite secretarul american al Apararii, Ashton Carter, aflat intr-un turneu care include Japonia si Coreea de Sud.

"Cele mai noi echipamente militare de care dispunem vor fi aduse in aceasta parte a lumii", a afirmat Ash Carter la Seul, potrivit ziarului South China Morning Post.

Seful Pentagonului a precizat ca discutiile pe care le-a avut cu ministrul sud-coreean al Apararii, Han Min-koo, au inclus o evaluare a amenintarii pe care Coreea de Nord, care are arme nucleare, o reprezinta pentru Peninsula Coreea si pentru teritoriul continental american.

"Dupa cum a demonstrat recent prin lansarea unor rachete, Coreea de Nord pare sa aiba intentia de a continua provocarile", a spus Carter.

Regimul stalinist de la Phenian a lansat ...citeste mai departe despre "Statele Unite vor trimite echipamente militare ultramoderne in tarile aliate din Asia" pe Ziare.com

#Ashton Carter arme moderne Asia, #SUA inarmare aliati Asia, #Coreea Nord amenintare rachete SUA , #Stiri International