Statul Islamic a distrus una dintre cele mai importante structuri antice din Palmira

Luni, 31 August 2015, ora 08:55
1076 citiri
Statul Islamic a distrus una dintre cele mai importante structuri antice din Palmira
Foto: Wikipedia/Longbow4u

Gruparea extremista Statul Islamic a distrus o parte dintr-un templu antic in orasul Palmira din Siria, a anuntat duminica un ONG de monitorizare a conflictului.

Militantii au distrus o parte din Templul lui Bel, ridicat de romani in acest oras situat in desertul din centrul tarii, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informeaza Reuters.

Acesta este al doilea templu din Palmira vizat de Statul Islamic in aceasta luna. Gruparea a aruncat in aer templul antic Baal Shamin la 25 august, un act calificat de UNESCO, agentia culturala a ONU, drept crima de razboi avand ca tinta stergerea unui simbol al patrimoniului cultural diversificat al Siriei.

Statul Islamic distruge o comoara antica: A aruncat in aer un templu protejat de UNESCOStatul Islamic a decapitat un reputat arheolog si l-a spanzurat intr-un oras anticNoi imagini cutremuratoare de la Statul Islamic: Executie in masa in orasul antic PalmiraStatul Islamic vrea sa arunce in aer o comoara a... citeste mai departe despre "Statul Islamic a distrus una dintre cele mai importante structuri antice din Palmira" pe Ziare.com

#Statul Islamic distruge templu Bel Palmira , #Stiri International