Statul Islamic a pierdut in flacari zeci de milioane de dolari bani gheata

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 07:37
1094 citiri
Statul Islamic a pierdut in flacari zeci de milioane de dolari bani gheata
Foto: Twitter/@OIRSpox

"Zeci de milioane" de dolari, bani in numerar ai gruparii Statul Islamic, au fost distrusi in ultimele luni in incendiile provocate de noua bombardamente ale coalitiei care lupta impotriva acestei organizatii, a anuntat miercuri un purtator de cuvant al Pentagonului.

"A bombarda aceasta colectie de bani gheata arata ca lovim din plin acest inamic", a declarat colonelul Steve Warren (foto) intr-o videoconferinta transmisa de la Bagdad, citat de AFP.

Statul Islamic a strans milioane de dolari in moneda locala si bilete verzi in teritoriile pe care le controleaza din 2014 in Irak si Siria, in urma vanzarii ilegale de petrol.

"Statul Islamic functioneaza doar cu lichiditati", a subliniat reprezentantul Pentagonului.

Intr-o inregistrare video publicata luni in alb-negru de comandamentul coalitiei internationale care lupta impotriva Statului Islamic si este condusa de Statele Unite (CJTF, Combined Joint Task Force), pot fi vazute mii de bancnote care zboara deasupra unor nori ...citeste mai departe despre "Statul Islamic a pierdut in flacari zeci de milioane de dolari bani gheata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bombardat Statul Islamic rezerve bani , #Stiri International