Statul Islamic a pus mii de bombe-capcana in casele oamenilor si pe strazile din Mosul

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 22:57
1087 citiri

Intr-un sat prafuit din Irak, in apropiere de Mosul, cativa copii stau asezati si asculta lectiile predate de doi profesori. Daca sunt atenti, s-ar putea sa supravietuiasca.

"Exista lucruri gasite pe strada pe care le puteti atinge?", intreaga un profesor, aratand spre niste fotografii, inclusiv cu jucarii.

"Nu", raspund copiii tare si la unison. Lectia a fost invatata: un inamic fara constiinta pune capcane mortale chiar si in jucarii, arata CNN intr-un reportaj despre viata din Irak sub teroarea Statului Islamic.

Regiunea este un teren minat, iar jihadistii se folosesc de orice obiecte pentru a amplasa bombe. Peste 10 oameni au murit in apropierea Mosulului in ultimele saptamani, dupa ce au calcat pe astfel de capcane. Contin suficient de mult explozibil sa rupa tabla unei masini si au un detonator atat de sensibil incat poate fi declansat de pasul unui copil.

Mines Advisory Group (MAG), un ONG international implicat in indepartarea capcanelor minate din tarile afectate ...citeste mai departe despre "Statul Islamic a pus mii de bombe-capcana in casele oamenilor si pe strazile din Mosul" pe Ziare.com

#Statul Islamic capcane, #Statul Islamic copii, #Statul Islamic Mosul , #Stiri International