Statul Islamic ameninta cu atacuri in Marea Britanie, Franta si Germania, de Craciun

Duminica, 26 Noiembrie 2017, ora 13:55
1419 citiri
Statul Islamic ameninta cu atacuri in Marea Britanie, Franta si Germania, de Craciun
Foto: BLACKOPS Cyber

O imagine in care apare Mos Craciun ingenuncheat, iar in spatele sau silueta unui membru al Statului Islamic, cu fata acoperita, pregatit sa-l decapiteze, circula pe o retea de socializare, fiind distribuita de suporterii organizatiei. Aceasta este insotita de un text, prin care se face referire la atacuri teroriste, in vacanta de Craciun, in Marea Britanie, Franta si Germania.

In fotografia interceptata de BlackOps Cyber fundalul este din Londra, fiind vorba de Regent Street, arata Daily Mail.

Mesajul - "Curand, de Sarbatori" - este scris atat in engleza, cat si in franceza sau germana.

A mai fost gasita inca o imagine cu acelasi mesaj, in care apar o mana insangerata care tine un cutit, photoshop-ate peste un poster cu o piata de Craciun din Paris. In fundal se vede Turnul Eiffel.

Fotografiile au fost postate pe un grup de chat numit Armata Mujahedinilor, in 21 noiembrie, de pe un cont care intre timp a devenit inactiv: Dr. Almani.

Imaginile apar in contextul in care politia germana a arestat sase persoane care ar fi planuit un atac intr-o piata de Craciun, un atentat ce ar fi avut loc la un an de cand un tunisian a intrat cu masina in oameni, in plin, la un targ din Berlin.

Atacul pus la cale de cei sase sirieni ar fi urmat sa aiba loc in 19 decembrie, in orasul Essen, din nord-vestul tarii.

Citeste si Atentat sangeros in Egipt: Atacatorii purtau steagul Statului Islamic

A.S. ...citeste mai departe despre "Statul Islamic ameninta cu atacuri in Marea Britanie, Franta si Germania, de Craciun" pe Ziare.com

#Stat Islamic ameninta atacuri Craciun, #atentate Craciun Marea Britanie, #ISIS atentate vacanta Craciun tari , #Stiri International