Statul Islamic ameninta din nou Spania: Jihadul nu are frontiere. In casa cruciatilor nu exista nevinovati

Joi, 24 August 2017, ora 14:58
996 citiri
Statul Islamic ameninta din nou Spania: Jihadul nu are frontiere. In casa cruciatilor nu exista nevinovati
Foto: Twitter

Gruparea terorista Statul Islamic a difuzat miercuri o inregistrare video in care ii lauda pe "fratii" care au comis atentatele de saptamana trecuta din Catalonia si in care ameninta Spania cu noi atacuri, daca nu se retrage din coalitia internationala impotriva gruparii.

In inregistrare, intitulata "Cucerirea Barcelonei", difuzata prin intermediul aplicatiei de mesagerie Telegram si a carei autenticitate nu a putut fi verificata, Statul Islamic ii cere "lui Allah sa-i accepte pe fratii care au dus la bun sfarsit cucerirea Barcelonei".

In imagini apar doi jihadisti care vorbesc in limba spaniola - cu toate ca unul dintre ei poate fi inteles cu greu - si care ii lauda pe autorii atentatelor din Catalonia, soldate cu 15 morti si peste o suta de raniti, informeaza EFE si El Pais.

"Razboiul impotriva noastra continua pana in ziua judecatii", spune unul dintre cei doi jihadisti, imbracat in uniforma militara si cu chipul descoperit, in timp ce al doilea jihadist poarta o cagula.

Primul barbat spune in continuare ca, "chiar daca nu se poate face hijra (emigratie) in (teritoriile) Statului Islamic, jihadul nu are frontiere". "Purtati jihad acolo unde va aflati, inshallah (cu voia Domnului), Allah va fi multumit de voi.

Spaniolilor, ati uitat de sangele musulmanilor, varsat in timpul Inchizitiei spaniole. Vom razbuna crimele voastre (...) care continua si acum impotriva Statului Islamic", caci "cu voia lui Allah, Al Andalus (teritoriul stapanit de musulmani in Peninsula Iberica in Evul Mediu - n.red.) va fi din nou ceea ce a fost, pamantul califatului", mai spune barbatul, identificat drept Abu Lais Al Qurdubi, adica Abu Lais "Cordobezul" (din Cordoba, oras in Andaluzia, sudul Spaniei - n.red.).

In inregistrarea video, care dureaza aproape trei minute, se perinda numeroase imagini in care apare regele Spaniei, Felipe al VI-lea, si seful guvernului spaniol, Mariano Rajoy.

In afara celor doi jihadisti care vorbesc in spaniola si in timp ce se deruleaza imagini de la atacul cu furgoneta din Barcelona, o voce din fundal avertizeaza, in limba araba, ca, daca Spania nu se retrage din alianta internationala condusa de SUA si care lupta impotriva Statului Islamic in Siria si Irak "si nu inceteaza razboiul, nu va vom lasa niciodata in pace".

"Aflati ca in casa cruciatilor nu exista nevinovati", continua vocea in araba, pe fondul unor cantece religioase in limbile franceza si araba, insistand ca Statul Islamic comite atacuri impotriva civililor pentr ...citeste mai departe despre "Statul Islamic ameninta din nou Spania: Jihadul nu are frontiere. In casa cruciatilor nu exista nevinovati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#video stat islamic amenintari Spania, #Spania amenintari teroriste, #video Stat Islamic noi amenintari , #Stiri International