Statul Islamic dezvolta tehnologia necesara pentru a dobori avioanele de pasageri

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 14:13
975 citiri
Statul Islamic dezvolta tehnologia necesara pentru a dobori avioanele de pasageri
Foto: Arhiva Ziare.com

Luptatorii Statului Islamic au reusit sa isi dezvolte propriile baterii termice pentru rachete sol-aer, releva un nou raport.

Bateriile au fost produse intr-o Universitate a Jihadului in capitala de facto a Statului Islamic, Raqqa, scrie The Independent.

Daca raportul se dovedeste real, dezvoltarea acestor baterii este semnificativa in contextul in care grupul poate dispune de vechile rachete pe care le-a obtinut si care in acest moment sunt inutilizabile din cauza bateriilor epuizate.

Pierde Statul Islamic din putere? Teritoriile controlate de jihadisti s-au restrans in 2015

Statul Islamic a pierdut o treime din teritoriile ocupate in Irak si Siria pentru ca nu a putut riposta loviturilor aeriene ale Rusiei si coalitiei internationale conduse de SUA.

Teoretic, avioanele care bombardeaza pozitiile Statului Islamic ar putea fi in pericol, scrie sursa citata. Rachetele aflate in posesia Statului Islamic, detinute anterior de armata siriana, nu sunt totusi o amenintare ...citeste mai departe despre "Statul Islamic dezvolta tehnologia necesara pentru a dobori avioanele de pasageri" pe Ziare.com

#Stat Islamic rachete sol aer, #Stat Islamic rachete doborat avioane , #Stiri International