Statul Islamic incurca treburile in Turcia: Erdogan anunta alegeri anticipate

Vineri, 21 August 2015, ora 15:26
1014 citiri
Statul Islamic incurca treburile in Turcia: Erdogan anunta alegeri anticipate
Foto: Facebook/Recep Tayyip Erdogan

Turcia va organiza alegeri anticipate, cel mai probabil pe 1 noiembrie, dupa ce negocierile pentru formarea unei coalitii de guvernare au esuat la inceputul acestei saptamani.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat ca alegatorii vor fi chemati la urne, dupa ce premierul Ahmet Davutoglu a abandonat eforturile de a forma o alianta, transmite BBC.

Partidul AKP al lui Davutoglu, din care face parte si presedintele turc, a pierdut majoritatea pe care a detinut-o timp de 12 ani la alegerile din iunie, in mare parte din cauza succesului rasunator al formatiunii politice pro-kurde HDP.

Prim-ministrul a incercat sa formeze o majoritate impreuna cu formatiunea nationalista MHP si principalul partid de opozitie CHP, insa negocierile au esuat, dupa cum a anuntat luni chiar Ahmet Davutoglu.

Premierul turc anunta esecul total al negocierilor pentru formarea unui nou guvern

Refuzul MHP de a face parte dintr-o alianta a inchis orice posibilitate de formare a unui guvern de ...citeste mai departe despre "Statul Islamic incurca treburile in Turcia: Erdogan anunta alegeri anticipate" pe Ziare.com

#alegeri anticipate Turcia, #esec negocieri alegeri Turcia, #Turcia alegeri Statul Islamic , #Stiri International