Statul Islamic indeamna la atacuri in Occident si Rusia, in timpul Ramadanului

Marti, 13 Iunie 2017, ora 10:22
1077 citiri
Statul Islamic indeamna la atacuri in Occident si Rusia, in timpul Ramadanului
Foto: captura video YouTube

Un purtator de cuvant al Statului Islamic indeamna adepti ai gruparii jihadiste, intr-un mesaj audio, la atacuri in Statele Unite, Europa, Rusia, Australia, Irak, Siria, Iran si Filipine, in timpul lunii sfinte a Ramadanului care a inceput la sfarsitul lui mai.

Acest clip audio a fost postat, luni, pe canalul Telegram al Statului Islamic, o aplicatie de mesagerie incriptata, relateaza Reuters.

El a fost atribuit purtatorului de cuvant al gruparii Abi al-Hassan al-Muhajer.

Autenticitatea inregistrarii nu a putut fi verificata independent de Reuters, insa agentia scrie ca este aceeasi voce din mesaje audio anterioare.

"O, lei din Mosul, Rakka si Tal Afar, Allah binecuvanteaza aceste brate pure si fete luminoase, atacati-i pe cei care-l resping si apostatii si luptati impotriva lor cu puterea unui singur om", indeamna al-Muhajer. "Cei care-l resping" este o expresie jignitoare pe care jihadistii sunniti o folosesc pentru a-i desemna pe musulmanii siiti.

"Ma adresez fratilor in credinta din Europa, America, Rusia, Australia si altora. Fratii vostri din tarile voastre au procedat bine, asa ca adoptati-i ca modele si faceti ce-au facut ei", mai indeamna el in acest mesaj.

Lovitura majora pentru ISIS? Liderul Statului Islamic ar fi fost ucis la Rakka - presaStatul Islamic ameninta Balcanii: Nu am uitat de voi, doar ca suntem prinsi in alte partiVa patrunde Statul Islamic in Romania odata cu imigrantii? "Nu suntem scutiti de un atac sangeros la noi in tara"Statul Islamic planuieste noi atacuri in Europa, in stilul fortelor speciale ...citeste mai departe despre "Statul Islamic indeamna la atacuri in Occident si Rusia, in timpul Ramadanului" pe Ziare.com

#Statul Islamic atacuri, #adepti grupare jihadista , #Stiri International