Statul Islamic isi extinde teritoriul si a patruns intr-o noua tara

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 08:28
819 citiri

Luptatori ai gruparii jihadiste Statul Islamic au ocupat teritorii in sudul Somaliei pentru prima data, in contextul tensiunilor tot mai mari intre gruparea militanta al-Shabaab si sustinatorii ISIL din aceasta tara.

Pentru prima data, militii islamiste armate formate din fosti membri ai al-Shabaab, dar care au trecut recent de partea Statului Islamic, au capturat un mic district din apropiere de granita dintre Somalia si Kenya in regiunea somaleza Juba Inferioara, au declarat miercuri, pentru DPA, localnici si oficiali somalezi.

Circa 70 de militanti puternic inarmati au intrat in orasul Tul-Barwaqo din apropiere de orasul-cheie Dhobley, dupa ce trupe din regiunea Jubaland din Somalia s-au retras fara lupta, a declarat un "intelept" local, Abdullahi Muse.

"Strigau 'Allahu Akbar, suntem baietii Statului Islamic'. Au dat foc locuintei administratorului districtului", a adaugat sursa citata.

Abdinasir Seerar, purtator de cuvant al administratiei locale Jubaland, a confirmat ...citeste mai departe despre "Statul Islamic isi extinde teritoriul si a patruns intr-o noua tara" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Statul Islamic extindere Somalia , #Stiri International