Statul Islamic se pregateste sa invadeze tari ex-sovietice? Avertismentul spionului-sef de la Moscova

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 22:20
847 citiri

Directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia, Alexander Bortnikov, s-a aratat ingrijorat ca teroristii ar putea invada foste republici sovietice din Asia Centrala.

Seful spionilor rusi a declarat, miercuri, citat de agentiile de presa de la Moscova, ca o concentrare de luptatori talibani - dintre care unii au facut alianta cu Statul Islamic - la granita de nord a Afganistanului creste riscul unei invazii, informeaza The independent.

Ororile comise de talibani in Afganistan: Violuri, asasinate in masa, copii ucisi fara mila

Afganistan are o granita nesigura, usor de trecut, cu fostele state sovietice Turkmenistan, Uzbekistan si Tadjikistan, tari din care de multa vreme ajung droguri in Rusia si care reprezinta de o perioada indelungata o ingrijorare pentru Moscova.

Luna aceasta, presedintele rus Vladimir Putin a catalogat situatia din Afganistan drept "aproape critica" si a facut un apel la natiunile ex-sovietice sa fie pregatite sa actioneze impreuna pentru ...citeste mai departe despre "Statul Islamic se pregateste sa invadeze tari ex-sovietice? Avertismentul spionului-sef de la Moscova" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Statul Islamic invazie Asia Centrala, #Statul Islamic tari sovietice, #talibani invazie tari sovietice , #Stiri International