Statul Islamic, un cal troian, care grabeste, de fapt, sfarsitul jihadului?

Sambata, 03 Ianuarie 2015, ora 13:28
1536 citiri
Statul Islamic, un cal troian, care grabeste, de fapt, sfarsitul jihadului?
Foto: Alalam

Aparitia gruparii Statul Islamic, la inceputul lui 2014, in fapt doar o lansare oficiala pe piata a unui nou inamic, o tinta proaspata pentru razboiul mondial impotriva terorismului (GWOT), a fost privita de majoritatea analistilor ca o intarire fara precedent a miscarii jihadiste.

Ajuns din nou in lumina reflectoarelor, jihadul pare mai puternic si mai violent ca niciodata, daca ne raportam doar la decapitarile saptamanale prezentate de Statul Islamic si la influenta acestei asa-zise noi abordari ideologice asupra "lupilor singuratici" din intreaga lume, care par sa prinda curaj si sa ameninte securitatea si valorile occidentale, oriunde s-ar afla ele.

Adevarul, insa, se afla undeva la mijloc, daca nu chiar mai departe, conform celei mai noi analize Stratfor despre miscarea jihadista, la final de 2014, semnata de Scott Stewart, un cunoscut expert in terorism, fost agent special in Departamentul de Stat al SUA.

Miscarea jihadista nu este in niciun caz una monolitica, desi ...citeste mai departe despre "Statul Islamic, un cal troian, care grabeste, de fapt, sfarsitul jihadului?" pe Ziare.com

#Statul Islamic analiza 2014, #Statul Islamic jihad, #lupta grupari jihad, #al Qaida jihad Siria , #Stiri International