Stefan Minovici: Roman este sinonim astazi cu integru, inteligent, muncitor, dedicat si talentat

Sambata, 09 Mai 2015, ora 19:04
1426 citiri
Stefan Minovici: Roman este sinonim astazi cu integru, inteligent, muncitor, dedicat si talentat
Foto: Romania Day Broadway

Romania si romanii sunt sarbatoriti in fiecare an la New York. O serbare campeneasa s-a transformat in cel mai mare eveniment romanesc din afara granitelor, iar Romania este singura tara din lume care isi serbeaza ziua pe celebrul bulevard Broadway.

Duminica are loc a 16-a editie a Festivalului Ziua Romaniei pe Broadway, iar zeci de mii de participanti sunt asteptati la festivalul care reaminteste tuturor "nu numai cine suntem si de unde venim, dar mai ales cat de importante sunt valorile noastre romanesti, limba, portul si credinta".

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Stefan Minovici, succesor al familiei Minovici, povesteste cum a luat nastere festivalul - organizat initial in inima districtului financiar Wall Street - si cum in 16 ani s-a transformat in cel mai mare eveniment pentru romanii din diaspora, desi sprijinul venit din tara este "spiritual", iar sumele alocate de autoritatile din Romania sunt "mai putin decat simbolice".

Citeste mai departe despre "Roman este sinonim astazi cu integru, inteligent, muncitor, dedicat si talentat - Interviu cu Stefan Minovici" pe Ziare.com.

#festival romanesc SUA, #Romania Day Broadway 2015, #ziua Romaniei Broadway 2015, #Stefan Minovici festival Romania , #Stiri International